0,00 kr

PharmaLight - LED ljusbehandling

Pharmalight logo

Varför Pharmalight?

- Förebygger Skador
- Snabb återhämtning
- Långvarig effekt
Kroppens förmåga att läka sig själv är fantastisk och unik, men för att en läknings ska starta behöver cellerna energi. PharmaLights LED ljusbehandlingar tillför denna energi genom ljus, vilket ger en snabbare återhämtning från skador, läkning av sår, samt smärtlindring. PharmaLight är även en bra friskvårdsbehandling inför ansträngning och för att förebygga skador.

Oberoende forskning har visat att ljus av rätt våglängd kan förse cellerna med nödvändig energi för att få igång och snabbt stimulera kroppens förmåga att själv läka, samt öka cirkulationen. Störst är effekten för de grupper som har sämst läkningsförmåga.
LED ljusbehandling stimulerar produktionen av ATP i mitokondrien.
Mitokondrier är organ i cellerna som omvandlar näring och syre till energi (ATP - adenosintrifosfat). Förutom att skapa energi till cellerna har mitokondrierna som uppgift att kontrollera cellldelning och celldöd. En ökning av ATP- produktionen kan underlätta för cellerna att snabbare ta upp näringsämnen och göra sig av med slaggprodukter. Det är avgörande för cellens föryngring och läkningsförmåga från skada av ansträngning eller yttre trauma.

LED Ljusbehandling har även visat sig förhindra överproduktion av ärrvävnad, som är viktigt för att behålla och återfå full funktionalitet i muskler och leder. Behandlingen kan även hjälpa till att nybilda blodkärl, nervvävnad, benceller och brosk.
Viktigt att påpeka är att LED ljusbehandling inte orsakar cellulär överväxt eller cancer enligt studier på humansidan – cellerna laddas endast för att återfå sin normala funktion.

Pharmalight behandling
Pharmalight kontroller
Pharmalight hästhuvud
Pharmalight hästben
LED ljusbehandling används dagligen inom vården både i USA och Europa . På sjukhus, sårkliniker, äldreboende, etc. Behandlingsområdet är brett. Exempel är diabetiska sår, liggsår, inflammationer, mukosit, operationssår, dålig blodcirkulation som dagligen behandlas med mycket gott resultat. LED Ljusbehandlig används också under och efter cancerbehandlingar för att minska och lindra smärtsamma bieffekter.

Snabbare återhämtning från skador, läkning av sår, smärtlindring men även friskvårdsbehandling inför ansträngning samt för att förebygga skador. PharmaLights LED ljusbehandling ger möjlighet till ett framgångsrikt tävlande på högsta internationella nivå, ett rörligare liv för både ryttare och häst/hund
Idag används därför PharmaLights LED Ljusbehandlingar framgångsrikt av elitryttare på landslags- och internationell nivå, på tävlingshästar i ledande internationella tävlingsstall, på ridskolor, av enskilda hästägare, av veterinärer, equiterapeuter, häst- och hundmassörer, djurvårdare med flera runt om i världen.

Med friskvårds- förebyggande behandling före hårt träningspass stimulerar man cirkulationen och mjukar upp musklerna, det blir som en extra uppvärmning före den vanliga uppvärmningen som minskar risken för skador och hästen har lättare att prestera på sin egen prestationsnivå.

Efter ett hårt träningspass kan man behandla de stora muskelgrupperna då hästen snabbare återhämtar sig och blir av med slaggprodukter. Om olyckan ändå är framme och hästen skadar sig, kan man behandla det skadade området för att påskynda läkningen – enligt studier på människor kan läkningstiden upp till halveras.

Exempel på skador man kan behandla är: Kotledsinflammation, balltramp, senskador, operationssår, knäledsinflammation, gallor, ödem, hovböld, muskelinflammationer, muskelbristningar, spända muskler, ansträngt kors, etc.

Pharmalight bog

Kontakta mig för att boka din ljusbehandling! 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram